Fondurile insuficiente ii determina pe medicii din Spitalul Judetean sa reprogrameze internarea bolnavilor cronici


Intră acum și în grupul de

Restricţionarea de către CAS Suceava a fondurilor pentru bolnavii cronici a determinat Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava să reprogrameze internarea acestora, iar medicii de pe secţii, în funcţie de bugetul alocat, să stabilească zilele în care aceştia pot fi supuşi eventualelor intervenţii. „Trebuie să ne încadrăm în buget. Bolnavii cronici nu trebuie să se teamă că, dacă au fost reprogramaţi peste 2-3 săptămâni sau o lună, nu vor fi primiţi dacă dintr-un anumit motiv li se acutizează afecţiunea sau apare o suferinţă nouă”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medicul urgentist Tiberiu Brădăţan.

Acesta a ţinut să precizeze că personalul de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) va acorda toată atenţia acestora. „Cei care suferă de acutizare pot să se prezinte la UPU, iar dacă va fi necesar vor fi internaţi”, a spus medicul urgentist.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale judeţene a mai spus că sumele alocate au fost cu aproximativ 30 la sută mai mici, dar s-au mai făcut suplimentări, iar medicii sunt nevoiţi să facă lunar programările, în funcţie de bani.


Intră acum și în grupul de