Incalzire haotica in Spitalul Judetean


Intră acum și în grupul de

Doar o parte din camerele Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava sunt încălzite, aproximativ jumătate din spaţii rămânând neîncălzite până la finele lunii octombrie, când va fi finalizată integral investiţia de reabilitare a centralei termice a unităţii mediale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean „ Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medicul urgentist Tiberiu Brădăţan, lucrările realizate până acum au permis furnizarea agentului termic începând de miercuri, dar numai în anumite încăperi ale clădirii, celelalte spaţii urmând a fi încălzite după terminarea lucrărilor.

Acesta a ţinut să precizeze că în sectoarele mai sensibile, precum Reanimare, Pediatrie, Anestezie şi Terapie Intensivă, Chirurgie şi Maternitate, confortul termic va fi asigurat cu radiatoare.

„Toate instalaţiile, începând de la ţevile de alimentare şi până la coloane şi calorifere, vor fi schimbate. Este un proces care se derulează în prezent, iar o parte din coloane sunt deja funcţionale. Furnizarea termică a început de miercuri, astfel încât o parte a spitalului este încălzită. Pe parcurs, lucrurile vor evolua. Noi am făcut toate diligenţele pentru ca firmele angajate să lucreze într-un timp cât mai scurt, dat fiind că sezonul rece vine cu paşi mari”, a declarat Tiberiu Brădăţan precizând că pe fiecare palier o parte din camere sunt încălzite iar altele nu, deoarece conductele sunt instalate pe sistem vertical.

„Dacă un salon sunt încălzit, cel de alături poate să nu fie întrucât aparţine de altă conductă”, a mai menţionat purtătorului de cuvânt.


Intră acum și în grupul de