Doi tineri din Suceava au fost prinși transportând ilegal peste o sută de butelii cu gaz refrigerant


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat în trafic doi tineri care transportau ilegal peste o sută de butelii metalice cu gaz refrigerant.

Cei doi au fost opriți în seara de marți, în zona centurii ocolitoare a municipiului Suceava, conducând o autoutilitară înmatriculată la Cernăuți. Mai exact, vehiculul era condus de un tânăr de 24 de ani, iar în calitate de pasager era unul de 26 de ani, ambii din Suceava.

În urma verificărilor efectuate, în autoutilitară au fost identificate 134 butelii metalice cu gaz refrigerant, pentru care cele două persoane nu au putut prezenta documente de proveniență și transport.

Șoferul vehiculului a declarat faptul că, în data de 30.06.2020, ora 06:30, a intrat în România prin BVF Halmeu. Ulterior, din localitatea Halmeu, jud. Satu Mare, a preluat mărfurile identificate de la un cetățean ucrainean pe care nu îl cunoaște, cu scopul de a le transporta în mun. Suceava, unde urma să le predea unei alte persoane. 

Astfel, vehiculul a fost însoțit în Vama Siret, iar miercuri dimineață mai multe structuri au fost mobilizate pentru a cerceta cazul, respectiv IPJ Suceava, Poliția de Frontieră și Garda de mediu Suceava.

Lucrătorii Gărzii de mediu au stabilit faptul că cele 134 de butelii conțin substanțe periculoase, respectiv gaze fluorurate cu efect de seră.

Prin urmare, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare”.

Totodată, cantitatea de 1671,9 kg gaz refrigerant sub presiune, ambalat în 134 recipiente, precum și autoutilitara au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de