Polițiștii din toată țara au luat la ochi „pirații rutieri”, inclusiv pe cei din județul Suceava. Verificările au durat cinci luni, fiind aplicate peste 11.000 de amenzi

Polițiștii din toate județele au făcut verificări pentru a depista șoferii care efectuează transport ilegal de persoane, așa numiții „pirați rutieri”.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, peste 250 de mașini au fost imobilizate în urma controalelor din ultimele cinci luni.

Începând din luna februarie, până la sfârșitul lunii iunie 2020, la nivel național, polițiștii au acționat pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane. Astfel, în cinci luni au fost controlate peste 110.000 de autovehicule.

Sursa precizează că pentru neregulile constatate, au fost aplicate 11.020 de amenzi, dintre care 549 pentru nerespectarea prevederilor privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, alte 150 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, zece pentru nerespectarea privind activitățile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

IGP arată că, cele mai multe amenzi (1.386) au fost date pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, depășire neregulamentară, neacordare prioritate vehicule și pentru lipsa I.T.P.

Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute aproape 2.000 de permise de conducere și retrase peste 1.000 de certificate de înmatriculare, iar în cazul a 256 de autovehicule s-a dispus imobilizarea, ca urmare a constatării faptului că erau utilizate pentru efectuarea transportului ilegal de persoane.

Sursa menționează că au fost constatate și 490 de infracțiuni, 333 fiind la regimul rutier și patru de evaziune fiscală, pentru care au fost întocmite dosare penale.