In premiera, invatatorii suceveni instruiti sa alcatuiasca intrebari pentru evaluarea nationala de la sfarsitul clasei a IV-a


Intră acum și în grupul de

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în perioada 24-25 octombrie 2009, s-a desfăşurat activitatea de formare pentru cadrele didactice de la învăţământul primar , care predau la clasele a III-a şi a IV-a. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete a precizat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost instruiţi un număr de 534 învăţători.

„Tema activităţii- Modalităţi de alcătuire a itemilor pentru evaluarea naţională la sfârşitul clasei a IV-a, este corelată cu programul naţional de evaluare desfăşurat în anul şcolar trecut, la care judeţul Suceava a participat cu un eşantion de 9 unităţi şi 352 de elevi. Programul M.E.C.I. a avut ca principal obiectiv realizarea unui studiu privind nivelul de cunoştinţe şi deprinderi ale elevilor din România, la sfârşitul clasei a IV-a”, a precizat Petru Carcalete.

Potrivit acestuia, instruirea învăţătorilor suceveni este o premieră naţională şi a asigurat elemente specifice de didactică necesare pregătirii elevilor pentru evaluările naţionale ce vor fi aplicate în sistem ulterior.

„În acelaşi timp, în activităţile de formare s-au făcut conexiuni cu testările internaţionale PISA. Învăţătorii suceveni au lucrat 6 ore pe tematica respectivă, cu aplicaţii practice la disciplinele limba română, matematică şi ştiinţe”, a mai spus şeful IŞJ Suceava, adăugând că echipa de instruire a fost alcătuită din reprezentantul M.E.C.I., consilier pentru învăţământul primar, Radu Dascălu şi inspectorii şcolari de specialitate din I.S.J. Suceava, Ioan Puiu şi Laurentie Şpac.


Intră acum și în grupul de