Acasă Social In premiera, invatatorii suceveni instruiti sa alcatuiasca intrebari pentru evaluarea nationala de...

In premiera, invatatorii suceveni instruiti sa alcatuiasca intrebari pentru evaluarea nationala de la sfarsitul clasei a IV-a


Intră acum și în grupul de

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în perioada 24-25 octombrie 2009, s-a desfăşurat activitatea de formare pentru cadrele didactice de la învăţământul primar , care predau la clasele a III-a şi a IV-a. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete a precizat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost instruiţi un număr de 534 învăţători.

„Tema activităţii- Modalităţi de alcătuire a itemilor pentru evaluarea naţională la sfârşitul clasei a IV-a, este corelată cu programul naţional de evaluare desfăşurat în anul şcolar trecut, la care judeţul Suceava a participat cu un eşantion de 9 unităţi şi 352 de elevi. Programul M.E.C.I. a avut ca principal obiectiv realizarea unui studiu privind nivelul de cunoştinţe şi deprinderi ale elevilor din România, la sfârşitul clasei a IV-a”, a precizat Petru Carcalete.



Potrivit acestuia, instruirea învăţătorilor suceveni este o premieră naţională şi a asigurat elemente specifice de didactică necesare pregătirii elevilor pentru evaluările naţionale ce vor fi aplicate în sistem ulterior.

„În acelaşi timp, în activităţile de formare s-au făcut conexiuni cu testările internaţionale PISA. Învăţătorii suceveni au lucrat 6 ore pe tematica respectivă, cu aplicaţii practice la disciplinele limba română, matematică şi ştiinţe”, a mai spus şeful IŞJ Suceava, adăugând că echipa de instruire a fost alcătuită din reprezentantul M.E.C.I., consilier pentru învăţământul primar, Radu Dascălu şi inspectorii şcolari de specialitate din I.S.J. Suceava, Ioan Puiu şi Laurentie Şpac.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version