Un suspect de contrabandă s-a împotmolit cu mașina într-un pârâu la Straja și apoi a fugit pe jos în ciuda focurilor de armă trase de polițiștii de frontieră


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat un nou caz de contrabandă cu țigări la granița cu Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, luni dimineața, polițiștii de frontieră din cadrul sectoarelor P.F. Brodina şi Vicovu de Sus au încercat să oprească pentru control un autoturism Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

La vederea acestora însă șoferul a continuat deplasarea în viteză, fiind urmărit de polițiștii de frontieră aproximativ trei kilometri.

Ulterior, pe raza localităţii Vicovu de Sus, şoferul a rămas împotmolit cu maşina în apa unui pârâu.

Pentru retinerea lui, polițiștii de frontieră au au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, însă bărbatul a reușit să fugă în vegetația din zonă.

În mașina abandonată au fost descoperite 12.050 pachete cu țigări, de proveniență Belarus şi Duty Free, în valoare de 140.985 lei.

Sursa citată precizează că țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională – în valoare de 10.000 lei – a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de