Virozele si pneumoniile afecteaza tot mai multi copii


Intră acum și în grupul de

Raportările medicilor şi ale punctelor Santinelă din judeţ, care monitorizează bolile sezonului rece, arată o creştere a infecţiilor respiratorii şi a pneumopatiilor acute în săptămâna ce a trecut, cu peste 100 de cazuri mai mult la fiecare categorie. Cele mai multe astfel de îmbolnăviri, peste jumătate din cazuri, sunt în municipiul Suceava, urmând Fălticeni şi zona aferentă.

Cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 14 ani, din cele 2446 de cazuri de infecţii respiratorii raportate din judeţ către Serviciul de supraveghere şi control al bolilor transmisibile, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, 1392 fiind copii. Acelaşi lucru s-a înregistrat şi la pneumonii şi bronhopneumonii, din cele 645 cazuri diagnosticate, 263 fiind la copii de 1-14 ani.

Cu toate că la fiecare raportare se constată că cei mai afectaţi de viroze sunt copii, Ministerul Sănătăţii nu mai asigură vaccinarea antigripală gratuită decât la persoanele de 65 de ani şi peste această vârstă, alocând fonduri mult mai mici pentru imunizare. În afară de asta, un ordin al ministerului a dat peste cap şi data de începere a campaniei de vaccinare pentru gripa de sezon, stabilită la 15 octombrie şi modul de achiziţionare a dozelor de vaccin, care intră acum în atribuţia Direcţiilor de Sănătate Publică.

Şansele ca aceasta să înceapă sunt pentru jumătatea lunii noiembrie.


Intră acum și în grupul de