Lucian-Ioan Neamțu din Târgu-Neamț a fost desemnat Șeful promoției 2020 a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Absolventul  Lucian-Ioan Neamțu de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost desemnat Șeful promoției 2020 „General Ioan Emanoil Florescu”, cu media 9,80. Elevul ștefănist a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,88, obţinând note de 10 la matematică și fizică.

Șeful de promoție s-a stabilit după susținerea examenului de bacalaureat în funcție de media obținută la acest examen și media generală pe ani de studiu. Lucian este din Târgu-Neamț, jutețul Neamț, a fost admis în colegiu cu media 9,62 și a continuat seria reușitelor școlare obținute pe parcursul celor patru ani de studiu. Printre premiile și distincțiile din palmaresul elevului ștefănist se numără locul al III-lea la Concursul interjudeţean de matematică Memorialul „Ştefan Dârţu” și mențiune la faza județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică și a Olimpiadei Naționale de Lingvistică.

În contextul reușitei sale, Lucian a precizat: „Titlul de ˂˂șef de promoție˃˃ reprezintă rezultatul muncii desfășurate pe parcursul anilor de liceu. Această reușită îmi dă încredere în viitor și îmi demonstrează faptul că nimic în viață nu este imposibil. Colegiul militar a fost un pilon important în formarea mea ca viitor ofițer, iar pe această cale le mulțumesc cadrelor militare și profesorilor pentru răbdarea și dedicarea de care au dat dovadă. Pentru mine și colegii mei, clasa a XII-a a fost o adevărată încercare  și de aceea țin să îi felicit  pe toți absolvenții pentru dăruire și seriozitate. Nu în ultimul rând, le mulțumesc părinților mei pentru toată susținerea și le promit că voi da mereu totul pentru a le demonstra că sacrificiul lor nu a fost în zadar.”

Întrebată despre reușita elevului său, doamna profesor diriginte Cătălina Gulii a menționat: „Să vorbesc despre Lucian Neamțu înseamnă să vorbesc despre seriozitate, bun simț, pregătire intensă și zilnică. Înseamnă să vorbesc despre calități de lider. Aflat în competiție cu colegi de valoare a reușit să fie cel mai bun. Fiecare profesor diriginte își dorește cât mai mulți elevi ca el în colectivul pe care îl îndrumă.”

Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premisa rezultatelor remarcabile obținute de Lucian, care, timp de un an de zile, a avut gradul onorific de elev plutonier adjutant. În cadrul unui colegiu militar, gradul onorific de elev plutonier adjutant, reprezintă o mare responsabilitate față de ceilalți elevi, dar și un exemplu demn de a fi urmat.

Pasiunea pentru matematică și fizică l-a determinat pe Lucian-Ioan Neamțu, Șeful promoției 2020 a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, să își îndreapte pașii spre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București.

 Georgiana Lupu


Intră acum și în grupul de