Primarul Ion Lungu anunță că sistemul de sensuri unice în municipiu va fi implementat imediat după ce vin autobuzele electrice. Primele 25 de autobuze electrice ajung la Suceava în 25 septembrie


Intră acum și în grupul de

Primele 25 de autobuze electrice vor ajunge la Suceava în 25 septembrie, cu două zile înainte de alegeri, a declarat primarul Ion Lungu la Subiectul Zilei de la News Bucovina, precizând însă că atunci când s-a făcut licitația alegerile erau programate în iunie.

Primarul a menționat că în luna noiembrie vor fi livrate și 17 autobuze electrice mici.

În total, în municipiul Suceava vor circula 62 de autobuze electrice, cu 22 mai multe decât se estima inițial.

Primarul Sucevei, Ion Lungu – bilant la al 4-lea mandat

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, bilantul dupa cel de al 4-lea mandat

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 8. Juli 2020

Lungu a spus că imediat după ce vor intra în circulație autobuzele electrice va fi implementat și sistemul de circulație cu sensuri unice pentru că va fi creeată o bandă specială pentru transportul public de călători.

El a arătat că cel mai simplu va fi de implementat sistemul de sensuri unice, pentru că deja a fost aprobat.

„Proiectul cuprinde nu numai autobuze, ci o nouă filozofie a transportului public: transportul electric și cuprinde și autobaza la care se lucrează care va fi gata până 25 septembrie. Jumătate din punctele de încărcare erau deja montate. Vor veni aceste 62 de autobuze electrice. Suntem la faza de licitație pentru modernizarea a 54 de stații de autobuz care vor fi prevăzute cu stații automate de e-ticketing, cu sistem de informare, cu camere video. Este un sistem integrat”, a spus primarul.

Lungu a subliniat că imediat ce vor fi realizate aceste obiective, într-o săptămână se vor introduce sensurile unice.

„Nu pot să blochez azi orașul să fac sensuri unice cu bandă pentru mijloacele de transport dacă mijloacele de transport nu le am. Vin aceste autobuze și le implementăm. Vin într-o noapte cei care fac servicii de marcaje și schimbăm marcajul, facem sens unic, punem bară de separare ca să nu aibă acces pe acea bandă”, a spus Lungu care a menționat că municipalitatea este pregătită să implementeze acest proiect al sensurilor unice.

El a explicat că ținta finală este fluidizarea traficului și încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun.

Ion Lungu a spus că speră ca sucevenii se vor convinge singuri că vor avea de câștigat mai mult să circule cu autobuzul decât cu mașina.

Primarul a mai declarat că vor scădea costurile cu combustibilii pentru societatea de transport public, iar prețul biletelor va scădea la 2 lei pentru o călătorie, dar că abonamentele vor fi avantajoase.


Intră acum și în grupul de