Ample lucrări de reabilitare la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Două pavilioane destinate cazării elevilor Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc se află în lucrări majore de reabilitare, astfel încât, în septembrie, elevii colegiului vor fi primiți în „casă nouă”.

Proiectul de renovare, desfășurat la nivelul instituției, presupune, pe de o parte, reabilitarea construcției și a infrastructurii fizice a celor două pavilioane, constând în compartimentări, modernizarea spațiilor sanitare, înlocuirea învelitorilor la acoperișuri, și, pe de altă parte, adaptarea funcțională a acestora pentru a asigura cazarea elevilor militari la standardele de confort ale secolului XXI.

În acord cu misiunea asumată, de a pregăti absolvenţi apţi pentru a urma instituţiile militare de învăţământ superior, nota specifică este dată de asigurarea permanenţei actului pedagogic și regimul de internat. În acest sens, în perioada vacanței de vară, se realizează lucrări de modernizare și reamenajare a spațiilor de învățământ și cazare precum și a bazei sportive,  având ca efect direct o calitate sporită a actului educațional dar și o creștere a atractivității instituției pentru viitorii liceeni.

 Georgiana Lupu


Intră acum și în grupul de