FOTO // Prefectul Alexandru Moldovan și subprefectul Daniel Prorociuc au coordonat acțiuni de control ale echipelor mixte la Suceava, Fălticeni și Dolhasca


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan și subprefectul Daniel Prorociuc au participat, alături de echipele mixte, la activități de control în contextul Covid-19.

Potrivit Prefecturii Suceava, în cursul zilei de marți, 14 iulie, sub coordonarea prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan, o echipă mixtă formată din opt polițiști, patru jandarmi, doi specialiști ITM li cate un specialist din cadrul DSP și DSVSA Suceava a acționat în zona municipiului Fălticeni și orașului Dolhasca în contextul Covid-19.

Sursa menționează că activitățile au avut, în primul rând, un rol preventiv, de responsabilizare a cetățenilor și agenților economici.

Astfel, s-a urmărit purtarea măștii de protecție în spațiile închise, respectarea distanțării sociale și respectarea măsurilor de protecție sanitară de către angajații unităților economice dar si a celorlalte măsuri privind dotarea cu substanțe dezinfectante, asigurarea fluxurilor separate de acces, marcaje pentru distanțare, etc.

De asemenea, acțiunile punctuale au debutat în piața agroalimentara din mun. Fălticeni, fiind continuate în bazarul din localitate și la unități economice și terase din zona esplanadei municipiului.

Echipele mixte au verificat si Complexul Comercial Nada Florilor, ulterior fiind desfășurate activități de control în zona autogării și la unitățile economice de pe străzile Maior Ioan, Republicii și 2 Grăniceri.

Toto în cadrul acțiunii au fost aplicate si 13 amenzi pentru nerespectarea legislației în domeniul prevenirii răspândirii Covid-19, fiind verificate 53 de societăți comerciale, unități bancare, magazine, chioșcuri, terase, săli de jocuri și alte obiective. De asemenea, au fost legitimate peste 120 de persoane purtându-se discuții cu privire la adoptarea unei conduite preventive.

Ulterior, prefectul județului, împreună cu reprezentanți ai IPJ Suceava, viceprimarul orașului Dolhasca si polițiștii Poliției Orașului Dolhasca s-au deplasat la Centrul de Bătrâni al Asociației Mila Creștină si Centrul de copii Sf. Gheorghe de pe raza orașului Dolhasca.

Aici, 15 copii și adolescenți au primit măști si mănuși de protecție fiind desfășurată totodată o activitate interactivă de instructaj privind modul de purtare a echipamentelor de protecție si importanta respectării normelor de igienă.

Totodată, echipe mixte au efectuat verificări la șase unități economice de pe raza orașului Dolhasca, activitățile de control fiind încă în desfășurare.


În aceeași zi, subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc a participat alături de lucrători din cadrul Poliției Locale Suceava la activități de prevenire și verificare pe mijloacele de transport TPL dar și în Bazarul Suceava, fiind distribuite totodată materiale de protecție sanitară individuală.

Aceste acțiuni desfășurate în sistem integrat, cu participarea structurilor MAI și a specialiștilor din cadrul ITM, DSP, DSVSA, ITRSC si OPC vor fi continuate, scopul fiind responsabilizarea si conștientizarea cetățenilor dar si identificarea si sancționarea situațiilor punctuale de nerespectare a normelor legale, mai menționează Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de