Vaccinarea impotriva gripei sezoniere va incepe la mijlocul acestei luni


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul săptămânii trecute s-a încheiat procedura de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea de către DSP Suceava a dozelor de vaccin împotriva gripei sezoniere, astfel că acestea vor putea fi repartizate medicilor de familie cel mai târziu pe 12 noiembrie, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Marinela Grădinaru.

Aceasta a declarat că săptămâna aceasta va fi încheiat contractul dintre Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi Institutul Cantacuzino, cel care a câştigat licitaţia şi care va furniza vaccinul.

Marinela Grădinaru a precizat că din banii alocaţi de minister se vor putea cumpăra 43.730 de doze de vaccin pentru gripa obişnuită, faţă de 25-30000 cât se estimase iniţial.

În ce priveşte vaccinul antihepatitic B pediatric, s-a negociat un preţ „şi mai bun”, putând fiind cumpărate 15.817 doze, faţă de 2000-3000 cât se calculase iniţial, necesarul pentru judeţ fiind de 12 000 doze.

„Ne vor ajunge pentru un semestru. Se vor vaccina în primul rând restanţierii astfel că părinţii se vor putea prezenta cu copii la medicii de familie, apoi se va merge în continuare cu restul”, a spus adjunctul DSP Suceava.

Reamintim că anul acesta, pentru vaccinarea antigripală gratuită, Ministerul Sănătăţii a alocat foarte puţin bani, astfel că nu vor fi vaccinaţi decât bătrânii de 65 de ani şi peste această vârstă, de regulă judeţul Suceava având nevoie de peste 150.000 de doze în fiecare an, pentru toate categoriile de risc.


Intră acum și în grupul de