Focuri de armă și urmărire în trafic la Straja pentru reținerea unui suspect de contrabandă cu țigări. Suspectul a abandonat autoturismul de teren cu care circula și a reușit să fugă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, joi, într-un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie țigări de contrabandă în valoare de peste 160.000 de lei, iar suspectul de contrabandă a reușit să fugă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, polițiștii Sectorului P.F. Brodina au acționat, joi, pentru combaterea contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, la aproximativ 1.000 metri de la frontiera de stat spre interior, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

Imediat, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mașinii, însă șoferul a ignorat semnalele acestora.

S-a trecut la urmărirea autoturismului, iar pentru reţinerea şoferului poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare și au tras trei focuri de avertisment, însă acesta a abandonat mașina și a reuşit să fugă spre interiorul localității.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete cu țigări de contrabandă. Autoturismul a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 14.250 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free.

Țigările, în valoare de 166.725 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat  în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de