Peste 700 de controale la nivel național pentru protejarea pădurilor: Amenzi de peste 250.000 lei aplicate, iar 52 de persoane sunt cercetate penal


Intră acum și în grupul de

Timp de o săptămână, respectiv 1 –16 iulie, la nivel național a avut loc o amplă acțiune pentru protejarea fondului forestier.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au efectuat 749 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.  

Astfel, au fost verificate 247 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Sursa citată precizează că, pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 62 de dosare penale în care sunt cercetate 52 de persoane și au fost aplicate 155 de amenzi în valoare de 255.000 de lei.  

Ca măsuri complementare, au fost confiscați aproape 1.600 metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de aproape 480.000 de lei.

Pe lângă asta, au fost înregistrate 24 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 20 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.


Intră acum și în grupul de