Suplimentare de fonduri pentru laboratoarele de radiologie si imagistica, in contextul pandemiei de gripa


Intră acum și în grupul de

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Suceava a precizat marţi, că toţi furnizorii de servicii paraclinice aflaţi în contract cu CAS pot utiliza, în funcţie de necesităţi, sumele alocate la nivel de trimestru şi prin urmare, nu ar trebui să existe disfuncţionalităţi în asigurarea acestui tip de asistenţă medicală. „În urma rectificărilor bugetare succesive finanţarea asistenţei medicale paraclinice a fost suplimentată cu 600.000 lei pentru ultimele două luni ale anului, din care 200.000 lei credite bugetare şi 400.000 lei credite de angajament. Suma suplimentată reprezintă o creştere cu 70% a fondurilor alocate iniţial acestui tip de asistenţă medicală, pentru trimestrul IV. Sumele suplimentate au fost distribuite în principal laboratoarelor de radiologie şi imagistică având în vedere că previzionăm o adresabilitate crescută către acestea în contextul pandemiei de gripă”, declară preşedintele CAS Suceava, Cristina Iordăchel.

Aceasta precizează că au fost alocate laboratoarelor de radiologie şi imagistică sume în valoare totală de 400.000 lei, iar laboratoarelor de analize medicale sume in valoare totală de 200.000 lei.

„Sumele au fost repartizate pe aceleaşi criterii în funcţie de care au fost finanţate şi contractele iniţiale, respectiv în funcţie de punctajul fiecărui furnizor. Un număr mic de furnizori nu au primit suplimentări deoarece numărul de servicii pe care ar fi trebuit să-l presteze în urma suplimentării contractelor ar fi depăşit numărul maxim de servicii ofertate prin contract” menţionează Cristina Iordăchel.


Intră acum și în grupul de