Detaliile accidentului de la Rădăuți: Impactul a fost provocat de un șofer băut, angajat într-o depășire neregulamentară


Intră acum și în grupul de

Un accident rutier soldat cu trei răniți a avut loc duminică seara, la Rădăuți.

Pe lângă cele relatate anterior, adăugăm faptul că impactul s-a produs în jurul orelor 19:50, la intersecția DJ 178C cu strada Tolocii din mun. Rădăuți.

Concret, un bărbat de 27 de ani, din com. Dornești, conducea autoturismul marca Volvo înmatriculat în Marea Britanie. La intersecția menționată, el s-a angajat în efectuarea unei depășiri neregulamentare, pe un sector de drum prevăzut cu marcaj continuu, pe pod și fără a se asigura corespunzător din sensul opus.

În aceste condiții, el a acroșat frontal autoturismul marca Dacia Sandero condus regulamentar de un tânăr de 23 de ani, din com. Frătăuții Noi.

În urma impactului, au fost rănite trei persoane din autoturismul Dacia, respectiv șoferul și două pasagere, de 21 și 22 ani. Una dintre tinere și șoferul au fost transferați la Spitalul Județean Suceava pentru investigații medicale suplimentare.

La rândul său, conducătorul Volvo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, celălalt șofer nefiind băut.

Prin urmare, în cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de