Mai mulți șoferi băuți au fost prinși, duminică noaptea, pe raza orașului Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

În cursul serii de duminică, 19 iulie, cel puțin trei șoferi băuți au fost identificați în traficul din Gura Humorului.

Cea mai mare concentrație de alcool în aerul expirat a fost înregistrată la un bărbat de 51 de ani, din localitatea Păltinoasa.

În jurul orelor 23:30, el a fost oprit pentru control pe strada Sf. Gavril din or. Gura Humorului. Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a arătat un rezultat de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, el a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde a refuzat să i se recolteze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astfel, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Urmează un bărbat de 46 de ani din satul Plutonița, orașul Frasin. El a fost oprit în timp ce conducea o mașină pe DJ 177C, pe raza localității Păltinoasa, deplasându-se spre orașul Gura Humorului.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, ocazie cu care a rezultat o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de al treilea șofer băut a fost prins pe str. Ștefan cel Mare din localitatea menționată, în apropierea autogării.

Polițiștii au oprit pentru control autoturismul marca VW Golf, la volanul căruia se afla un localnic de 26 ani.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul de 26 de ani și bărbatul de 46 de ani sunt cercetați penal pentru ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de