Prefectura Suceava: Inundațiile din iunie au produs pagube de peste 1,5 milioane de lei. Din Fondul de Intervenție al Guvernului vor fi alocate surse pentru cele zece localități afectate


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a prezentat vineri raportul de sinteză privind evaluare pagubelor produse de inundațiile din perioada 15 – 21 iulie 2020.

Potrivit Prefecturii Suceava, au fost înregistrate pagube cu o valoarea estimativă de 1544,32 mii lei.

Majoritatea pagubelor inventariate au fost provocate de creșterea debitelor pe cursurile mici de apă și scurgerile de pe versanți, care la rândul său, au afectat drumurile din județ.

Sursa menționează că stabilirea exactă a pagubelor produse ca urmare a fenomenelor meteohidrologice din perioada menționată se va realiza prin studiile tehnice de specialitate ce vor fi elaborate prin grija deținătorului obiectivului afectat.

Prefectura mai anunță că raportul de sinteză va fi parte componentă a documentației ce va sta la baza promovării unui proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării unor sume din Fondul de Intervenție al Guvernului, prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2020.

Banii vor ajunge la ministerele competente în finanțarea unor acțiuni urgente în vederea înlăturării efectelor unor calamități naturale ce au afectat obiective aflate în administrarea celor zece localități afectate (Ulma, Panaci, Moldovița, Valea Moldovei, Rădăuți, Horodnic de Jos, Liteni, Bălcăuți, Satu Mare, Dumbrăveni) și Consiliului Județean Suceava.

Totodată, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase din data de 23 iulie, prin Ordinul prefectului județului Suceava au fost constituite echipe mixte care vor evalua efectele fenomenelor meteohidrologice periculoase din perioada menționată în localitățile Suceava, Ipotești și Pătrăuți, urmând ca rapoartele întocmite să facă obiectul aprobării în perioada următoare.


Intră acum și în grupul de