Peste 700 de controale în pădurile din țară: Amenzi de 310 mii lei și 74 de dosare penale

Timp de o săptămână, polițiștii au acționat la nivel național pentru protejarea fondului forestier, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, controalele au avut loc în perioada 17 – 23 iulie 2020.

Astfel, au fost efectuate 725 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.  

Totodată, au fost verificate 224 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Sursa citată precizează că pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 74 de dosare penale, în care sunt cercetate 85 de persoane și au fost aplicate 179 de amenzi, în valoare de 310.000 de lei.  

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 1.550 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 344.214 lei.

Au fost înregistrate 11 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 9 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor, mai arată IGPR.