Medicii de familie sunt asteptati sa ridice prima transa a vaccinurilor contra gripei sezoniere


Intră acum și în grupul de

Prima tranşă a dozelor de vaccin antigripal împotriva gripei sezoniere au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi vor fi repartizate celor peste 280 de medici de familie din judeţul Suceava. Operaţiunea începe de marţi, când aceştia sunt aşteptaţi să vină, să ridice cutiile.
Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Marinela Grădinaru, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că Institutul Cantacuzino care a câştigat licitaţia şi furnizează vaccinul a trimis o primă tranşă de 25.390 doze de vaccin din cele 43.730 comandate în total, care urmează a fi distribuite medicilor de familie din municipiul Suceava şi din judeţ.

Deoarece numai bătrânii de 65 de ani şi peste această vârstă au dreptul la vaccinare antigripală gratuită, dat fiind că anul acesta Ministerul Sănătăţii a alocat mult mai puţine fonduri, dozele de vaccin vor fi distribuite pe zone după un anumit algoritm, iar selecţia pacienţilor care vor primi acest vaccin o va face fiecare medic de familie.
„Selecţia pensionarilor care vor primi efectiv vaccinul ţine de medic, în primul rând vor fi vaccinaţi cei cu afecţiuni cronice pulmonare, cu boli cardiovasculare, diabet ”, a precizat Marinela Grădinaru.

Dacă vaccinarea antigripală va începe în aceste zile, nu acelaşi lucru va fi cu vaccinarea antihepatita B la copii, din cauza procedurilor de licitaţie, primirea vaccinului de la furnizor fiind întârziată 3 săptămâni.


Intră acum și în grupul de