Un tânăr de 20 de ani din comuna Arbore este cercetat penal după ce a condus băut și a lovit două autoturisme parcate în Botoșana și a refuzat testarea alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă, în jurul orei 16.25, prin 112 a fost sesizat faptul că pe D.J. 178 Botoșana, în zona magazinului minimarket de pe raza localității Botoșana, conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în două autoturisme ce erau parcate regulamentar pe marginea drumului public și se află sub influența băuturilor alcoolice.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au identificat pe raza localității Botoșana, pe partea carosabilă a DJ 178 Botoșana, autoturismul în interiorul căruia se afla doar conducătorul auto de 20 ani, domiciliat în Arbore,care efectua manevre pentru a ieși din zona respectivă.

La fața locului și în perimetrul respectiv a mai fost identificat și proprietarul unuia dintre autoturismele avariate.

Întrucât persoana identificată la volanul autoturismului se afla într-o vădită stare de ebrietate, în prezența martorilor oculari, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, lucru pe care l-a refuzat.

În continuare șoferului i s-a transmis că urmează să fie condus la unitatea medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă acesta, în prezența martorilor, a refuzat, declarând că nu dorește prelevarea de mostre biologice de sânge, și a semnat în acest sens la Spitalul Județean de Urgență,, Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


Intră acum și în grupul de