Angajați ai ISCTR Suceava au refuzat să cântărească un camion despre care existau suspiciuni că este încărcat cu lemn peste limita admisă pentru că se afla într-o parcare privată din zona Rădăuți. Silvicultorii chemați au estimat că încărcătura este în limitele din aviz


Intră acum și în grupul de

Un camion încărcat cu lemn a fost interceptat de polițiști în parcarea privată a firmelor Egger și HS Timber Productions după ce un activist împotriva tăierilor ilegale de arbori din Rădăuți a reclamat, vineri. prin 112 că acest autovehicul este încărcat cu mult peste limita legală admisă.

Potrivit Poliției, după interceptarea camionului polițiștii au solicitat telefonic prezenta unui echipaj mobil al ISCTR pentru cântărirea autovehiculului în cauză.

Lucrătorii ISCTR au refuzat însă să se deplaseze în parcarea respectivă, deși este deschisă circulației publice, motivând că este proprietate privată.

În aceste condiții polițiștii au luat legătura cu procurorul de serviciu, care a opinat ca lucrătorii de poliție să întocmească documente de constatare și să le înainteze Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea atribuirii numărului unic conform art. 297 din Codul Penal.

De asemenea, conducătorul auto nu a respectat indicațiile polițiștilor rutier, acesta fiind sancționat în acest sens, iar ca măsură complementară s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

La fața locului au fost solicitați și lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Marginea care au estimat că materialul lemnos este în limitele înscrise pe aviz, dar inventarierea exactă, piesă cu piesă, se va efectua ulterior.

Până la clarificarea sub toate aspectele a sesizărilor primite camionul va rămâne sub pază efectuată cu echipaje de poliție din cadrul Poliției Rădăuți.


Intră acum și în grupul de