Acțiuni cu efective mărite ale Poliției în municipiul Suceava și în comunele Șcheia și Pătrăuți în zone cu risc criminogen ridicat. Au fost aplicate amenzi, s-au suspendat permise de conducere și au fost confiscate mai multe bunuri

Peste 60 de polițiști suceveni au organizat actiunea „Blocada” în zona municipiului Suceava în perioada 23 – 24 iulie.

Astfel, în baza Planului de acțiune BLOCADA, la Poliția Municipiului Suceava a organizat o acțiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, în zilele de 23 si 24. Iulie în intervale de timp determinate, acționându-se cu efective mărite din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, lucrători jandarmi și poliție locală, în mediul urban, pe raza cartierului George Enescu din municipiul Suceava și pe raza comunei Șcheia, în zonele cu risc criminogen ridicat și pe sectoarele de drum cu risc de producere a accidentelor, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, în special a infracțiunilor comise cu violență, cât și pentru menținerea ordinii și liniștii publice și a unui climat de siguranță rutieră.

La acțiunea organizată în data de 23.07.2020 au participat 33 lucrători, din care 12 lucrători de ordine publică din cadrul Biroului Ordine Publică, 10 polițiști din cadrul Biroului Rutier, 6 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul Mobil și 5 lucrători din cadrul Poliției Locale, acţionând în zonele stabilite în echipe mixte cu 14 autospeciale din dotarea structurilor implicate.

Efectivele participante au acționat cu preponderență pe raza cartierului George Enescu, din Suceava, unde au fost înregistrate anterior evenimente de tulburare a ordinii și liniștii publice, fapte comise cu violență, acte de comerț ilicit, precum și nereguli la regimul rutier.

Au fost constatate două infracțiuni constatate în flagrant și au fost aplicate 40 de sanctiuni contravenționale în valoare totală de 24.050 lei.

Totoată, au fost retinute 9 permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare și a fost retras un set de plăcuțe de înmatriculare

Au fost verificate 28 de societăți comerciale și au fost legitimate 86 de persoane.

Într-un caz, joi dimineața, ora 06.45, echipajul de poliție rutieră cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, a oprit pe str. Zefirului, din  Suceava, pentru control, un autoturism care avea un mers sinuos, condus de un barbat de 48 ani, din Udești. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot joi, în jurul orei 12.00, echipajul de poliție rutieră cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, împreună cu polițist local din cadrul Poliției Locale Suceava, au oprit pe str. Str. Cernăuți, din Suceava,   pentru control, autoturismul cu un număr de înmatriculare provizoriu despre care existau indicii că numerele sunt expirate, iar vehiculul nu mai are drept de circulație, la volanul căruia se afla un barbat de 43 ani, din localitate. În urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză a avut drept de circulație pentru perioada 17.02.2020-16.04.2020, iar acum se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

În data de 24 iulie acțiunea „Blocada” s-a desfășurat între orele 20:00 – 24:00, acționându-se cu efective mărite din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, sisteme pază, investigarea criminalității economice și acțiuni speciale, pe raza comunei Pătrăuți în zonele cu risc criminogen ridicat și pe sectoarele de drum cu risc accidentogen, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, în special a infracțiunilor comise cu violență, a actelor de comerț ilicit, cât și pentru menținerea ordinii și liniștii publice și a unui climat de siguranță rutieră.

La acțiunea organizată au participat 31 lucrători de poliție și 4 jandarmi, din care 9 lucrători de ordine publică (din cadrul Secției Burdujeni, Biroului Ordine Publică, SPR5 Dărmănești), 4 polițiști din cadrul Biroului Rutier, 2 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, 6 luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și 4 subofițeri din cadrul I.J.J. Suceava, acţionând în zonele stabilite în echipe mixte cu autospeciale din dotarea tuturor structurilor implicate.

Efectivele participante au acționat pe raza comunei Pătrăuți, în zona cartierului Moldoveni,  unde au fost înregistrate anterior evenimente de tulburare a ordinii și liniștii publice, fapte comise cu violență, acte de comerț ilicit, precum și nereguli la regimul rutier.

Au fost verificate 5 ssocietati comerciale, au fost controlate 10 auto si au fost legitimate 41 de persoane.

Au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale în valoare totală de 3160 lei și au fost constatate  în flagrant  două infractiuni.

Totodată, au fost reținute trei permise de conducere și au fost confiscate bunuri în valoare de 1760 lei.