Virusul A H1N1 adus de suceveni de peste granita este mult mai sever


Intră acum și în grupul de

„Recomandăm populaţiei să evite pe cât mai mult posibil deplasările în Ucraina”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Serviciului Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Suceava, Valerian Morariu. Acesta a ţinut să precizeze că virusul contactat acolo este mult mai virulent şi că toate cazurile contactate acolo, pentru cei care s-au deplasat peste graniţă au fost confirmate. „Toate cazurile sunt mai accentuate”, a spus Valerian Morariu.

Şeful Serviciului Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile a mai spus că s-a înregistrat un caz la Rădăuţi de sindrom acut, la o femeie ce a ajuns la Iaşi, iniţial la Pneumologie. Şi pentru că starea ei era destul de severă s-au recoltat probe şi pentru acest virus, existenţa acestuia fiind confirmată. „Din zona respectivă se circulă frecvent în Ucraina”, a menţionat Valerian Morariu, arătând că frontiera nu poate fi închisă deoarece este o graniţă a Uniunii Europene, decizia nefiind una locală.

Tot luni, directorul adjunct al DSP Suceava, Marinela Grădinariu, a declarat că primarilor din comunele ce au puncte de trecere a frontierei li s-a cerut să permită detaşarea asistenţilor comunitari pentru a face triajul la graniţă. Aceasta a precizat că Poliţia de Frontieră a solicitat halate, măşti, mănuşi, dezinfectanţi iar o parte din cantitatea solicitată a fost trimisă.

„Şi asistenţilor din vama Siret şi Vicşani li s-a trimis o parte din materiale săptămâna trecută, urmând să primească şi restul”, a menţionat Marinela Grădinariu.


Intră acum și în grupul de