Suspiciuni de gripa noua in randul cadrelor medico-sanitare din Spitalul Judetean


Intră acum și în grupul de

Personalul medico-sanitar din Spitalul Judeţean Suceava din mai multe secţii este suspect de infecţie cu virusul gripei noi, AH1N1, după ce au intrat în contact cu pacienţii la care a fost confirmată deja boala. Şeful Serviciului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Suceava, Valerian Moraru, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că angajaţii respectivi sunt investigaţi de specialiştii de la secţia de Boli Infecţioase însă deocamdată diagnosticul de gripă nouă nu a fost confirmat.

Acesta a precizat că angajaţii Spitalului care sunt suspecţi de infecţie cu virusul gripei noi nu fac parte din rândurile secţiei de Boli Infecţioase, unde riscul de îmbolnăvire este maxim, dar, în acest sector măsurile de protecţie sunt respectate cu stricteţe. „Personalul poartă măşti, iar circuitele sunt separate, atât pentru sectorul de consultaţii cât şi pentru cel de internare. Secţia s-a compartimentat deja în aşa fel încât să poată fi internaţi toţi bolnavii şi se va extinde şi mai mult dacă va fi nevoie”, a spus epidemiologul şef al DSP.

În contextul apariţiei primelor suspiciuni de boală în rândul personalului medico-sanitar, Valerian Moraru a recomandat populaţiei să nu forţeze intrarea în Spitalul Suceava, unitate care se află în carantină de săptămâna trecută, tocmai pentru a limita răspândirea virusului.

Medicul a atras atenţia că, în judeţ, circulaţia gripei cu virusul AH1N1 este intensă, Suceava fiind acum printre localităţile unde „virusul are transmitere susţinută”, iar unele cazuri sunt destul de severe. „Probabil că tulpina virusului a căpătat o virulenţă crescută prin ceea ce se cheamă pasaj inter-uman”, a spus Valeian Morariu.

Până în prezent, Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat 32 de cazuri de îmbolnăviri în judeţ.

Epidemiologul şef al DSP Suceava, a reamintit măsurile de protecţie pe care trebuie să le ia populaţia – spălatul cât mai des pe mâini, cu apă şi săpun, folosirea unei batiste de unică folosinţă când tuşim sau strănutăm, evitarea spaţiilor închise şi aglomerate, izolarea la domiciliu şi consultarea medicului de familie în cazul apariţiei primelor semne de boală.


Intră acum și în grupul de