Prescolarii din Mitocu Dragomirnei au o noua gradinita la standarde europene


Intră acum și în grupul de

Preşcolarii din comuna Mitocu Dragomirnei au, începând de luni, o grădiniţă la standarde europene. Clădirea a fost inaugurată cu tot fastul de rigoare, impus de “impetuozitatea” investiţiei de peste 9 miliarde de lei vechi. La eveniment a putut fi remarcată prezenţa primarului localităţii Dănuţ Solcan, precum şi a deputatului PD-L de Suceava, Ioan Bălan, a primarului Sucevei, Ion Lungu, care este şi coordonatorul campaniei electorale a PD-L pe plan local, şi a aproximativ 100 de localnici extrem de mândri şi entuziasmaţi de noua investiţie. Invitaţii au fost aşteptaţi cu pâine şi sare de preşcolari îmbrăcaţi în costume naţionale.

După tăierea panglicii inaugurale, primarul localităţii a declarat că banii pentru această investiţie au fost alocaţi, în mare parte, de Consiliul Judeţean Suceava. “Am mai avea nevoie de două miliarde de lei pentru amenajarea exterioară a grădiniţei. Construcţia a durat mai bine de un an”, ne-a declarat Solcan, explicând că în noua grădiniţă vor învăţa circa 150 de preşcolari.

În acest context, deputatul Ioan Bălan a promis că va sprijini comunitatea din Mitocu Dragomirnei, despre care a spus că este formată din oameni deosebiţi. “Ne bucurăm că suntem astăzi alături de o comunitate specială, o comunitate care mi-a dat şi mie votul parlamentar şi care de fiecare dată mă emoţionează. Aici am un primar destoinic care vorbeşte puţin şi face mult”, a declarat Ioan Bălan.

Deputatul democrat-liberal a promis la final că va continua să sprijine comunitatea din Mitocu Dragomirnei deoarece aceasta ar mai avea nevoie de încă o grădiniţă.


Intră acum și în grupul de