Pandemia de gripa noua a ajuns si la Scoala nr. 1 din Suceava


Intră acum și în grupul de

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că, la Şcoala generală nr. 1 Suceava se înregistrează un caz de gripă nouă, într-o clasă a VIII-a, caz confirmat de Direcţia de Sănătate Publică Suceava. „Cazul a fost observat vineri, iar suspiciunea s-a confirmat luni”, a spus Petru Carcalete, precizând că marţi dimineaţă a fost informat de DSP.

„Medicul de la Direcţia de Sănătate Publică a consultat elevii din clasa respectiva şi a luat probe pentru analize, să vedem dacă sunt şi alte cazuri. După control, vor fi trimişi acasă, iar clasa va fi închisă şi dezinfectată. Dacă vor şi alţii, se va vedea ce măsuri se vor lua. Vom şti în curând dacă vor fi şi alte cazuri, după rezultatul analizelor”, a declarat inspectorul şcolar general.

Şi la Şcoala Creştină Filadelfia Suceava, unde cursurile sunt suspendate de câteva zile, a fost confirmat un nou caz de gripă porcină. Luni, Valerian Morariu, şeful Serviciului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Suceava preciza că, la această şcoală, cursurile vor fi reluate pe data de 12 noiembrie, în condiţiile în care 15 elevi au fost confirmaţi clinic şi epidemiologic.


Intră acum și în grupul de