Medalie de bronz pentru echipa CSM Suceava la nationalele de seniori pe echipe (Lupte greco-romane)


Intră acum și în grupul de

Campionatele Naţionale de lupte greco-romane pe echipe pentru seniori care s-au încheiat recent la Bucureşti au prilejuit un nou succes al sportivilor suceveni. Echipa CSM Suceava a reuşit o performanţă de excepţie clasându-se pe locul III la mare luptă cu grupările Dinamo Bucureşti şi Astra Arad, situate pe primele două locuri în această ordine.

Din formaţia Clubului Sportiv Municipal Suceava, pregătită de antrenorul emerit Constantin Tăpîrjan ajutat de antrenorul Andrei Bolohan au făcut parte sportivii: Constantin Bolohan şi Ionuţ Croitori, la categoria 55 de kilograme, Petrică Bolohan, la categoria 60 de kilograme, Cezar Buburuzan şi Cătălin Solovăstru, la categoria 66 de kilograme, Dan George Rotari, la categoria 74 de kilograme, Cătălin Maţepiuc şi Romeo Matei, la categoria 84 de kilograme, Ioan Burlică, la categoria 96 de kilograme, Andrei Brânzei şi Gheorghe Ignat, la categoria 120 de kilograme.

1981 este anul în care echipa de seniori a CSM Suceava s-a clasat pe locul II în finala Campionatelor Naţionale

CSM Suceava a reuşit din nou după 28 de ani să obţină o nouă clasare pe podium la Campionatul Naţional de seniori pe echipe. Din „vechea gardă”, cum era şi de aşteptat de altfel, a mai rămas doar antrenorul emerit Constantin Tăpîrjan.

„Acest rezultat confirmă valoarea şcolii de lupte greco-romane sucevene. Ierarhiile s-au schimbat între timp, dar sucevenii s-au regăsit constant printre medaliaţi la copii, cadeţi, juniori şi seniori. Performanţa realizată de sportivii noştri nu este întâmplătoare, ci rodul anilor de muncă şi de sacrificii.

Nu pot să nu amintesc de sprijinul acordat de CSM Suceava, de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Suceava, de unităţile de învăţământ la care sunt elevi sportivii noştri, cu o menţiune specială pentru Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, de sponsorii care ne-au fost alături mereu, cum ar fi Cabinetul Notarial „Atănăsoaie”, primarul comunei Slatina, Ilie Gherman şi omul de afaceri Sorin Fediuc.

Am reuşit să ne descurcăm în această perioadă dificilă din punct de vedere financiar prin înţelegere şi cooperare. Probleme care au existat de-a lungul anilor rămân în actualitate şi sunt legate în special de oferta noastră pentru sportivi legată de cazare, masă şi transport. Din echipa care s-a clasat pe locul III la aceste Campionate Naţionale pot să remarc faptul că are în componenţă 5 juniori care pot să aducă o nouă medalie la Campionatele Naţionale de juniori care vor avea loc în curând la Tulcea” a declarat antrenorul emerit Constantin Tăpîrjan.

„Trebuie să mulţumesc tuturor sportivilor pentru modul în care s-au comportat la aceste Campionate Naţionale. Am primit felicitări din toate direcţiile şi arbitrajul a fost peste aşteptări. Am avut sprijinul moral, profesional şi material al directorului Clubului Sportiv Municipal Suceava, Valerică Gherasim şi nu în ultimul rând al patronului de la „Bar Melody” care ne-a fost întotdeauna alături. Sper să repetăm cel puţin aceeaşi performanţă şi la Naţionalele de juniori”, a afirmat antrenorul Andrei Bolohan.


Intră acum și în grupul de