Personalul Spitalulului Judetean, „lovit” de virusul gripei noi


Intră acum și în grupul de

Două cazuri suspecte de infecţie cu virusul gripei noi a cadrelor sanitare din Spitalul Judeţean Suceava, au fost confirmate luni, de Institutul Cantacuzino, în urma analizei probelor. Şeful Serviciului Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Suceava, Valerian Morariu, a informat marţi, că în acest moment cele două cadre sunt izolate împreună cu familiile lor la domiciliu şi efectuează tratament cu antivirale. „În secţiile din care fac parte se va realiza un triaj al personalului, iar Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava va fi informat privind măsurile pe care trebuie să le adopte”, precizează şeful Serviciului Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

Acesta declara luni, în cadrul unei conferinţe, că personalul medico-sanitar din Spitalul Judeţean Suceava din mai multe secţii este suspect de infecţie cu virusul gripei noi, AH1N1, după ce au intrat în contact cu pacienţii la care a fost confirmată deja boala. Morariu mai menţiona că angajaţii respectivi nu fac parte din rândurile secţiei de Boli Infecţioase, unde riscul de îmbolnăvire este maxim, dar, în acest sector, măsurile de protecţie sunt respectate cu stricteţe.

În contextul apariţiei primelor suspiciuni de boală în rândul personalului medico-sanitar, Valerian Morariu, a recomandat populaţiei să nu forţeze intrarea în Spitalul Suceava, unitate care se află în carantină de săptămâna trecută, tocmai pentru a limita răspândirea virusului.

Tot luni, s-a mai înregistrat un caz la un pacient de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret pentru care Compartimentul Teritorial de Sănătate Publică Rădăuţi va efectua triajul personalului şi va informa spitalul privind măsurile pe care trebuie să le adopte.


Intră acum și în grupul de