Încă un camion supraîncărcat cu lemne a fost depistat în județul Suceava. Au fost aplicate amenzi de 16.000 lei, iar vehiculul a fost imobilizat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au verificat, marți, un transport de material lemnos semnalat de un cetățean, constatând că era depășit volumul prevăzut în avizul de însoțire. Amintim că în decursul săptămânii trecute au mai avut loc cazuri similare.

Cetățeanul a observat transportul la amiază, circulând dinspre Putna spre Bivolărie. Apoi, polițiștii au interceptat transportul pe DN2H, pe raza comunei Gălănești.

Este vorba despre o autoutilitara marca Scania și remorca ambele aparținând unei firme din com. Putna. Atât autoutilitara cât și remorca tractată erau încărcate cu material lemnos, respectiv cu lemn rotund specia molid.

La volanul autovehiculului a fost identificat numitul un sucevean, care a prezentat avizul de însoțire secundar emis la 28.07.2020, pentru materialul lemnos transportat în volum de 19.20 mc lemn lucru molid și respectiv, avizul pentru materialul lemnos transportat în remorca în volum de 22.400 mc lemn lucru molid.

În urma verificărilor realizate de reprezentanții I.S.C.T.R. Suceava, s-a constatat că ansamblul depășește greutatea legală cu 12.900 kg.

Prin urmare, administratorul firmei a fost amendat cu zece mii de lei. Totodată autovehiculul a fost imobilizat, iar plăcuțele de înmatriculare au fost ridicate, până la îndeplinirea condițiilor legale pentru continuarea efectuării transportului/deplasării.

De asemenea, lucrătorii I.S.C.T.R. au constatat că încărcătura nu era asigurată corespunzător cu centuri, motiv pentru care au aplicat o altă amendă în valoare de șase mii de lei.

Totodată, urmează ca astăzi materialul lemnos să fie inventariat de angajații Gărzii Forestiere Suceava.


Intră acum și în grupul de