Accident în Liteni: Un șofer băut și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-o căruță. Caii speriați au alergat în galop prin centrul localității


Intră acum și în grupul de

Un autoturism a intrat, marți seara, în coliziune cu o căruță în centrul orașului Liteni, în dreptul Oficiului Poștal Liteni. Accidentul a avut loc în jurul orei 22:00.

Impactul s-a produs după ce un șofer a tamponat față-spate o căruță, semnalizată cu o vestă reflectorizantă atașată în partea din spate și cu o lanternă.

Imagine ilustativă

În urma impactului, caii s-au speriat și au alergat aproximativ 200 metri până au putut fi opriți.

Aspectul pozitiv e că nimeni nu a fost rănit.

De menționat că, căruțașul nu era băut. La rândul său însă, șoferul autoturismului, un localnic de 49 de ani, avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, el are permisul de conducere suspendat din data de 25.06.2019, ca urmare a aplicării de către Poliția Orașului Liteni a unei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, existând totuși posibilitatea ca baza de date să nu fi fost actualizată.

Pe lângă asta, autoturismul condus de bărbat, are inspecția tehnică periodică expirată din data de 27.07.2020, fiind aplicată și o amendă în acest sens.

Pe lângă amendă, în cauză s-a întocmit dosar penal și s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de