Judetul Suceava plange dupa medici urgentisti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava se confruntă în ultima perioadă cu o lipsă tot mai mare de cadre medicale specializate. Atraşi de mirajul vestului şi de salariile mult mai mari oferite în occident pentru aceeaşi muncă prestată, medicii nu mai doresc să profeseze în judeţele limitrofe din România. În ultima perioadă, cu această problemă se confruntă tot mai acut şi judeţul Suceava care simte nevoia unui număr din ce în ce mai mare de medici urgentişti. Ultimul apel a fost lansat pe parcursul zilei de marţi chiar de şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Suceava, Daniel Martiniuc.

În cadrul unei conferinţe de presă, în care s-a prezentat proiectul de înnoire a parcului auto de specialitate din cadrul ISU Suceava, Martiniuc a ţinut să afirme faptul că dacă nu se vor lua măsuri ferme cât de curând din partea autorităţilor locale s-ar putea să rămânem cu doar 2 sau 3 medici urgentişti.

„Este lăudabil proiectul prin care 10 autospeciale vor înnoi parcurile auto ale unităţilor pentru intervenţii în situaţi de urgenţă din judeţ, dar ţin să vă aduc aminte că Suceava se confruntă cu o mare problemă în ceea ce priveşte medicii de urgenţă şi cei de specialitate care să folosească toată aparatura cu care sunt dotate aceste maşini noi. Trebuie făcut ceva cât mai repede şi e nevoie de o implicare a autorităţilor locale şi judeţene pentru a reuşi să atragem noi medici în judeţul nostru sau măcar să-i păstrăm pe medicii rezidenţi la noi în oraş”, a conchis Daniel Martiniuc.


Intră acum și în grupul de