Sanda-Maria Ardeleanu: „Metamorfozarea Europei ne obliga la o atitudine reformatoare activa”


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

Deputatul PD-L de Suceava, prof. univ. dr. Sanda – Maria ARDELEANU, a intervenit marţi, în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor, consacrată dezbaterii privind poziţia şi rolul României în contextul proceselor de reformă a instituţiilor europene, prezentând astfel un punct de vedere al Grupului Parlamentar al PD-L din Camera Deputaţilor cu privire la progresele realizate de România în contextul procesului de reformare a instituţiilor europene.

Au fost prezentate principalele demersuri iniţiate în procesul de modernizare a statului român. Aici se înscriu legile privind educaţia naţională, sistemul de salarizare, sistemul de pensii, Codurile Civil şi Penal. De asemenea,
deputatul sucevean a expus progresele înregistrate de România la nivelul sistemului de învăţământ universitar printre care recunoaşterea calificărilor universitare obţinute în spaţiul universitar din România şi liberalizarea pieţei forţei de muncă în spaţiul european.

„Metamorfozarea Europei, prin procesul de globalizare, perspectiva intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona ne obligă la o atitudine reformatoare activă”, a mai susţinut Ardeleanu.

Schimbările climatice, supravegherea eficientă a pieţelor financiare sunt probleme cu impact major asupra întregii vieţi economice şi sociale şi asupra cărora România trebuie să adopte măsuri corecte şi în spiritul politicilor şi strategiilor europene, a precizat deputatul PD-L de Suceava.

Ardeleanu a mai subliniat necesitatea adoptării unei atitudini profund active în vederea stabilirii strategiilor comune europene şi întărirea relaţiilor inter-parlamentare, prevedere susţinută şi de Tratatul de la Lisabona, prin care rolul parlamentelor naţionale va creşte.


Intră acum și în grupul de