Primaria Suceava, pregatita sa ia masuri in cazul in care viceprimarul Lucian Harsovschi a contactat virusul gripei noi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Personalul Primăriei Suceava s-a alarmat pe parcursul zilei de miercuri, după ce o ştire a adus îngrijorarea pe feţele angajaţilor: viceprimarul municipiului, Lucian Harşovschi, este suspect de infestare cu virusul gripei porcine AH1N1.

Până în momentul de faţă nimeni nu poate spune cu exactitate dacă acesta a contactat virul AH1N1 sau se confruntă cu o banală răceală de sezon. „Nu suntem siguri de ce boală suferă, dar pentru a preveni orice posibile agavări ale situaţiei, biroul viceprimarului Harşovschi a fost închis. Domnia sa a venit ieri doar 10 minute la instituţie pe când era în drum spre spital. Deocamdată, prima măsură luată, până la sosirea rezultatelor de la Bucureşti a fost izolarea sa la domiciliu”, a explicat miercuri, primarul Ion Lungu.

În acelaşi timp, el a adăugat că în cazul confirmării gripei noi se vor lua o serie de măsuri. Astfel în week-end sediul primăriei va fi dezinfectat, iar tot personalul care a intrat în contact cu viceprimarul şi lucrează în serviciile de relaţii cu publicul vor purta măşti de protecţie.

Municipalitatea suceveană a achiziţionat peste 4000 de măşti de protecţie pentru unităţile şcolare sucevene unde s-a efectuat deja în colaborare cu DSP o dezinfecţie preliminară şi au fost împărţite substanţe dezinfectante.


Intră acum și în grupul de