Sucevenii dau batai de cap personalului din Sectia de Boli infectioase a Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a transmis joi, la prânz o informare asupra situaţiei cazurilor în curs de investigare sau documentate de gripa AH1N1. Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Doina Elena Ganea, miercuri, în Compartimentul de Boli acute respiratorii se află internaţi 3 pacienţi cu forme medii de boală. „Aceştia primesc tratament antiviral specific cu Tamiflu şi tratament adjuvant”, a precizat directorul medical.

Directorul medical al Spitalului Judeţean a menţionat că în Secţia de Boli Infecţioase la Compartimentul Boli acute respiratorii s-a prezentat o persoană care a fost şi internată, iar la Compartimentul boli infecţioase s-au prezentat 70 de persoane din care 5 au fost internate.

Şi la secţia de Pediatrie s-au prezentat 29 copii din care 16 au necesitat internare.

„Facem precizarea că din cei de 70 de pacienţi care s-au prezentat în triajul de Boli infecţioase, 33 aveau afecţiuni respiratorii. În lumina acestei informaţii, dorim să facem încă o dată apel către populaţie în conformitate cu normele de conduită a pacienţilor cu afecţiuni respiratorii acute. Astfel, pacienţii cu febră sub 38,50C se vor adresa medicului de familie şi se vor izola la domiciliu, pacienţii cu febră peste 38,50C şi semne de infecţie respiratorie -cefalee, tuse, secreţii apoase, dureri musculare şi articulare se vor prezenta în Compartimentul de boli acute respiratorii şi nu în Triajul de Boli infecţioase, întrucât primul are condiţii de izolare şi protecţie a personalului de grad mai înalt. Iar pacienţii cu febră peste 38,50C şi contacţi de pacienţi cu gripă AH1N1 se vor prezenta imediat în Compartimentul de boli acute respiratorii”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean.


Intră acum și în grupul de