Cercetati pentru evaziune fiscala


Intră acum și în grupul de

La propunerea I.P.J. Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de două persoane pentru evaziune fiscală. Potrivit IPJ Suceava, B. Aurora, de 31 ani, din municipiul Suceava, în perioada 01.01.2006-31.12.2007 a înregistrat cheltuieli nereale în contextul efectuării de activităţi de comerţ cu articole textile în numele unei persoane fizice autorizate, aprovizionându-se cu mărfuri de la furnizori fictivi.

Aceştia nu sunt înregistraţi ca plătitori de impozite şi taxe şi nu figurează în baza de date a Ministerului Finanţelor, creând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 2.062 lei, nerecuperat până în prezent.

Al doilea cercetat, B. Dumitru, de 36 ani, din comuna Brodina, în perioada 01.06.2006- 31.08.2007, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Suceava, a efectuat activităţi de măsurători geo-topografice pentru diferite persoane fizice, pe care nu le-a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, sustrăgându-se în acest mod de la plata obligaţiilor fiscale către stat.

Acesta a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 263 lei, nerecuperat până în prezent.


Intră acum și în grupul de