Sindicalistii din asistenta sociala nici nu vor sa auda de aplicarea concediilor fara plata


Intră acum și în grupul de

Sindicatul Judeţean al Angajaţilor din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, organizaţie afiliată la CNS “Cartel ALFA” şi F.N.S. „PRO-ASIST”, consideră că aplicarea prevederilor articolului 10 din Legea 329 / 2009, cea privind concediile fără plată, în sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului nu este oportună.

„Solicităm politicos guvernanţilor şi ordonatorilor principali de credite să ne prezinte o variantă prin care se gândesc cu adevărat la beneficiarii sistemului de asistenţă socială şi protecţia copilului, la copiii şi bătrânii asistaţi, o variantă prin care ne vor convinge că asistaţii din sistem nu vor suferi în zilele în care angajaţii vor „beneficia” de cele 8 zile de concediu fără plată ! Vom solicita întreaga mass-media să monitorizeze activităţile din asistenţă socială în zilele în care angajaţii vor fi obligaţi să-şi ia concediu fără plată!”, susţine preşedintele executiv al Sindicatului Judeţean al Angajaţilor din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Sonia Cuseac.

Lidera se întreabă dacă nu s-au făcut destule economii în acest an, prin Protocolul încheiat între reprezentanţii sindicatelor din asistenţă socială şi Consiliul Judeţean Suceava. Potrivit acesteia, prin acest pact membrii de sindicat au înţeles că bugetul pe 2009 este sărac şi au fost de acord ca unele drepturi salariale din contractul colectiv de muncă să fie achitate în anul 2010 sau la prima rectificare pozitivă de buget.

„Mai mult, chiar înainte ca Guvernul să ne miluiască cu OUG 71 / 2009, membrii de sindicat, prin reprezentanţii lor, au fost de acord ca plata hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile să fie plătite în anul 2010! Începe să ne pară rău că nu ne-am adresat unui executor judecătoresc la timpul potrivit, dar vă promitem că nu vom mai greşi! Domnilor guvernanţi vorbiţi mereu de descentralizare ! Vorbiţi frumos ! Ordinele vin ca şi până acum de SUS ! Ce rost mai au eforturile ordonatorilor de credite oneşti din teritoriu de a nu cheltui aiurea banii, de a asigura salariile aşa cum au promis membrilor noştri de sindicat ? Ce rost mai au parteneriatele cu sindicatele! Decizia se ia tot sus şi stricaţi tot ! Suntem siguri că unii ordonatori principali de credite au cheltuit mulţi bani în mod nejustificat, dar de ce să-i „pedepsim” pe toţi ?”, precizează preşedintele executiv al Sindicatului Judeţean al Angajaţilor din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

În opinia Soniei Cuseac, prin aplicarea concediului fără plată se încalcă un drept fundamental al asistaţilor social, copii şi adulţi, „care sunt destul de nefericiţi şi atunci când noi avem impresia că facem totul pentru ei!”.

„Spunem aceasta deoarece angajatorilor trebuie să le fie clar că nimeni nu va lucra fără a fi plătit! În cazul concediului fără plată – concediu pe care membrii noştri de sindicat nu şi-l doresc, nimeni nu va veni la locul de muncă. De ce lovim mereu în cei de jos ? De ce să diminuăm veniturile unor angajaţi care câştigă în medie 700 lei lunar ? Cu ce vor pleca acasă în ziua de salariu? Mulţumim pentru cadoul de Moş Nicolae, dar şi pentru cel de Moş Crăciun! Vi le dăruim…”, spune Sonia Cuseac.

Sindicatul Judeţean al Angajaţilor din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava solicită Executivului, ordonatorilor de credite să găsească soluţiile pentru realizarea economiilor bugetare fără a afecta sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului.


Intră acum și în grupul de