Sucevenii raciti continua sa aglomereze inutil Compartimentul de Boli infectioase a Spitalului Judetean

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a transmis luni, la prânz o informare asupra situaţiei cazurilor în curs de investigare sau documentate de gripa AH1N1, din perioada 14-16 noiembrie. Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Doina Elena Ganea, luni, în Compartimentul de Boli acute respiratorii se aflau internaţi 2 pacienţi cu forme medii de boală. „Aceştia primesc tratament antiviral specific cu Tamiflu şi tratament adjuvant”, a precizat directorul medical.

Directorul medical al Spitalului Judeţean a menţionat că în Secţia de Boli Infecţioase la Compartimentul Boli acute respiratorii s-au prezentat 7 persoane din care una a fost şi internată, iar la Compartimentul boli infecţioase s-au prezentat 158 de persoane din care 10 au fost internate. Şi la secţia de Pediatrie s-au prezentat 63 copii din care 15 au necesitat internare. „Din cei 158 de pacienţi prezentaţi în Triajul de boli infecţioase, 70 erau cu viroze respiratorii deci trebuiau să se prezinte în Compartimentul de boli acute respiratorii”, precizează directorul medical .

Potrivit normelor de conduită a pacienţilor cu afecţiuni respiratorii acute, cei cu febră sub 38,50C trebuie să se adreseze medicului de familie şi se vor izola la domiciliu, pacienţii cu febră peste 38,50C şi semne de infecţie respiratorie -cefalee, tuse, secreţii apoase, dureri musculare şi articulare se vor prezenta în Compartimentul de boli acute respiratorii şi nu în Triajul de Boli infecţioase, întrucât primul are condiţii de izolare şi protecţie a personalului de grad mai înalt. Iar pacienţii cu febră peste 38,50C şi contacţi de pacienţi cu gripă AH1N1 se vor prezenta imediat în Compartimentul de boli acute respiratorii.

loading...