Foc de armă la Ulma pentru reținerea unui grup de contrabandiști de țigări. Suspecții au fugit în Ucraina abandonând țigări de aproape 70.000 de lei

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depista, vineri, un grup de contrabandiști care intenționau să introducă ilegal țigări în România.

Potrivit STPF Suceava, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră au observat pe direcția localității Ulma mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Imediat, polițiștii de frontieră au somat legal persoanele ca să se oprească, însă aceste au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care a fost tras un foc de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit și s-au întors pe teritoriul statului ucrainean.

Baxurile cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, s-a stabilit că acestea conțin 5.950 de pachete cu ţigări în valoare de 69.600 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.