Trei tineri din Palestina și Libia au încercat să intre ilegal în țară, dar au fost depistați de polițiștii de frontieră din Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Doi cetățeni din Palestina și unul din Libia au fost opriți de polițiștii de frontieră suceveni la frontiera de nord a țării.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au depistat și reținut doi cetățeni din Palestina și unul din Libia care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

Persoanele au fost predate autorităților de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în data de 06 august, în jurul orei 04:00, polițiștii de frontieră Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au depistat la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, pe direcția localității Vicovu de Sus trei cetățeni străini, care se deplasau spre interiorul țării.

Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că doi bărbați sunt cetățeni din Palestina, iar unul din Libia, având vârste cuprinse între 16 și 26 de ani. Aceștia au fost evaluați din punct de vedere medical de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți, fără a se constata probleme de sănătate.

Polițiștii fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie, persoanele au fost predate autorităților de frontieră din Ucraina în data de 08.08.2020, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de