Două familii, din Dolhasca și Vatra Dornei, au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce locuințele lor au fost distruse de incendii izbucnite noaptea trecută


Intră acum și în grupul de

În cursul nopții de marți spre miercuri, respectiv 12 august, în două localități sucevene s-au produs incendii izbucnite din cauza unor scurtcircuite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată, primul incendiu a izbucnit la o gospodărie din Valea Poienii, orașul Dolhasca, fiind anunțat la ora 02:32.

Pompierii, cu ajutorul a trei autospeciale, au lichidat incendiul la ora 04:35. Până atunci însă au ars acoperișul casei pe aproximativ 120 mp și grinzile care alcătuiau planșeul construcției. S-au degradat plafonul locuinței și aparate electrocasnice.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect, precizează sursa citată.

Pe de altă parte, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și un adăpost de animale.

Ulterior, la ora 05:00, a fost anunțat un alt incendiu, izbucnit la o gospodărie din Vatra Dornei.

ISU Suceava a intervenit, din nou, cu trei autospeciale, lichidând incendiul la ora 08:00.

Focul însă a reușit să distrugă acoperișul casei de locuit și anexa, pe o suprafață totală de aproximativ 80 mp. Au mai ars aparate electrocasnice, elemente de mobilier și aproximativ un metru cub de material lemnos. S-au degradat plafonul și tavanul camerelor de locuit.

Sursa menționează că incendiul a izbucnit din zona anexei, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Și de această dată nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința învecinată.


Intră acum și în grupul de