Polițiștii suceveni au constatat că o firmă exploata în mod ilegal agregate minerale de pe albia râului Moldova, pe raza comunei Vama. Cazul este cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava și Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava au efectuat verificări privind activitatea de exploatare a agregatelor minerale desfășurată de o societate comercială din Pojorâta pe raza localității Molid, comuna Vama, pe albia râului Moldova.

Astfel, s-a stabilit că firma din Pojorâta exploata în mod ilegal agregate minerale de pe albia râului Moldova – la aproximativ 100 metri de stația de sortare Molid (stație care aparține tot firmei respective).

Prim urmare, în cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “executarea de activități miniere fără permis sau licență, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 29 din Legea 85 din 2003” și cea de „exploatare de agregate minerale fără autorizație de gospodărire a apelor”, care urmează să fie soluționat procedural sub supravegherea unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

De menționat că verificările au avut loc în baza planului de acţiune “Balastiera” al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava.


Intră acum și în grupul de