Inca sase cazuri de gripa noua, confirmate in judet


Intră acum și în grupul de

În ultimele 24 de ore, vineri până la orele 12.00, au mai fost confirmate încă 105 de cazuri de gripă cu virus AH1N1, în ţară, din care 6 în judeţul Suceava. Potrivit DSP Suceava, o persoană de sex masculin, în vârstă de 52 ani, din Suceava cu factori de risc asociaţi a fost internat în Secţia de boli infecţioase din Spitalul Judeţean Suceava, prezentând o simptomatologie mai severă şi care a primit tratament specific cu Tamiflu şi a avut o evoluţie bună.

Gripa nouă a mai fost confirmată la un bărbat italian, un altul în vârstă de 39 ani- caz în cadrul supravegherii tip sentinelă cu o evoluţie bună a simptomatologiei, ce este izolat la domiciliu în aceasta perioadă, la o femeie în vârstă de 23 ani, din Rădăuţi şi la alte două din Fălticeni.

DSP Suceava mai menţionează că Ministerul Sănătăţii a comunicat că în unităţile şcolare pot fi organizate secţii de votare. „Procesul de suspendare a cursurilor în unităţile de învăţământ în urma înregistrării cazurilor de îmbolnăvire prin gripă A/H1N1 nu restricţionează procesul de desfăşurare a alegerilor prezidenţiale. După efectuarea activităţilor de curăţenie şi dezinfecţie, precum şi de aerisire a încăperilor din unităţile de învăţământ afectate, din punct de vedere medical nu mai există riscul de îmbolnăvire.

Totuşi, având în vedere că în secţiile de votare există posibilitatea producerii de aglomeraţii umane, recomandăm încă o dată respectarea strictă a regulilor de igiena personală şi utilizarea batistelor de unica folosinţă în special de către persoanele care prezintă simptome de viroză respiratorie”, precizează Ministerul.


Intră acum și în grupul de