Petru Luhan a dat startul campaniei de informare asupra Institutiilor Europene

Petru Luhan a vizitat vineri dimineaţă Colegiul Naţional “Laţcu Vodă” din Siret în cadrul unei campanii de informare pe care eurodeputatul sucevean vrea să o desfăşoare timp de un an în toată regiunea de Nord-Est. Tot în cursul zilei de vineri Petru Luhan a mai vizitat Colegiul Naţional “Petru Rareş” din municipiu.

“Cred că este necesară o campanie de informare asupra instituţiilor europene şi a rolului lor, mai ales prin prisma faptului că 80% din legislaţia naţională este decisă la nivel european. Am dorit să lansez această campanie printr-o sesiune de informare pentru elevii de la “Laţcu Vodă” deoarece şi eu am studiat la acest liceu şi am vrut ca elevii şi profesorii de aici să fie primii care participă la programul pe care îl voi derula timp de un an”, a declarat Petru Luhan.

Europarlamentarul sucevean le-a prezentat elevilor principalele instituţii europene şi modul acestora de funcţionare, activitatea sa în cadrul Parlamentului European şi programele europene adresate tinerilor. In încheierea sesiunii de informare, Miruna Covaci, reprezentantul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, le-a prezentat elevilor detalii despre programul comunitar Tineret în Acţiune .

Odată cu prima runda de prezentări a instituţiilor europene, Petru Luhan a lansat şi un concurs adresat elevilor din liceele din regiunea de Nord-Est. Sub titlul – Fă TU legea în Parlamentul European! – concursul se adresează tinerilor care vor trebui să propună o temă ce va fi promovată ulterior în Parlamentul European de către Petru Luhan. Cea mai bună iniţiativă va fi răsplătită cu un stagiu de practică de o săptămână la biroul europarlamentar de la Bruxelles, iar zece din cele mai interesante propuneri vor fi recompensate cu o excursie la Bruxelles unde vor fi vizitate sediile Parlamentului European, Comisiei Europene, NATO.