Serile filmului german continua cu productia cinematografica „Imparateasa Sissi”


Intră acum și în grupul de

Seria filmelor germane de calitate din această toamnă, din cadrul proiectului „Serile filmului german”, iniţiat de Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben, continuă cu producţia cinematografică „Sissi – Schicksalsjahre einer Kaiserin” în regia lui Ernst Marischka. „Sissi – Schicksalsjahre einer Kaiserin” este un film din anul 1957 şi reprezintă cea de-a treia parte din cadrul trilogiei “Împărăteasa Sissi”.

Prima parte a trilogiei o înfăţişează pe Prinţesa Elisabeth a Bavariei, “Sissi”, în vârstă de doar 16 ani, care îşi urmează mama şi sora Helene în Ischl, la Curtea Regală a Austriei, unde se stabilise deja logodna Prinţesei Helene cu Prinţul Franz Josef. Însă, acesta din urmă se îndrăgosteşte de frumoasa şi totodată nonconformista Sissi. Sentimentul este reciproc, însă mariajul cu tânărul moştenitor aduce cu sine aroganţa şi îndărătnicia Reginei-Mama, care nu agreează deloc exuberanţa juvenilă a nepoatei sale, Sissi. Ultima parte a trilogiei este marcată pe de o parte de candoarea şi devotamentul Impărătesei Sissi, şi pe de altă parte de atitudinea ostilă şi încercarea Reginei Mama de a presăra nelinişte şi nesiguranţa în cuplul regal.

Având în rolurile principale nişte figuri reprezentative ale cinematografiei germane – Romy Schneider, Magda Schneider, Karlheinz Böhm – acest film oferă spectatorului ocazia de a petrece momente plăcute vizionând un film german de calitate.

Evenimentul va avea loc luni, 23 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Casa Prieteniei din Suceava, situată lângă Muzeul de Ştiinte ale Naturii.

Intrarea este liberă!


Intră acum și în grupul de