Urmărire cu focuri de armă pentru reținerea unui tânăr din Pătrăuți care conducea cu viteză. Polițiștii au pierdut urma mașinii pe un drum comunal din cauza prafului ridicat de autoturismul urmărit


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 23 de ani din Pătrăuți este cercetat penal după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, a fost urmărit mai mulți kilometri și s-a încercat oprirea cu focuri de armă, dar a reușit să scape ca urmare a faptului că praful ridicat de mașina sa a redus foarte mult vizibilitatea.    

Astfel, vineri seara, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliței municipiulu Suceava – Biroul Rutier, în timp ce desfăşura activităţi specifice în vederea identificării în trafic a conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză a efectuat semnalul regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase unui autoturism Alfa Romeo de culoare albastru, înmatriculat în Marea Britanie, prevăzut cu volanul pe partea dreaptă, la volanul căruia se afla un tânăr.

La observarea semnalelor acustice şi luminoase conducătorul autoturismului respectiv a demarat în trombă spre Pătrăuți.

Deoarece conducătorul autoturismul nu a oprit s-a procedat la urmărirea acestuia pe D.N.2 aproximativ 5 km, după care  conducătorul autoturismului a virat dreapta pe un drum comunal neclasificat spre  Pătrăuţi.

La ieșirea de pe D.N. 2 pe drumul comunal, unul dintre agentii de poliţie, pasager pe scaunul din partea dreaptă faţă a executat tras un foc de avertisment în plan vertical și unul asupra pneurilor autoturismului urmărit cu arma din dotare.

Totodată, întrucât pe drumul comunal respectiv vizibilitatea era foarte redusă din cauza prafului ridicat de autoturismul urmărit, la prima intersecție din Pătrăuți, s-a pierdut urma autoturismului în cauză.

În urma activităţilor de căutare autoturismul urmărit a fost identificat în cătunul de rromi de pe raza localităţii Pătrăuţi, abandonat în curtea unei case, în autoturism nefiind identificată vreo persoană.

               În urma cercetărilor efectuate a fost identificat conducătorul auto, respectiv un tânăr de 23 de ani din Pătrăuți.

Polițiștii au constatat că acesta nu are permis de conducere.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de