Amenzi de peste 13 milioane lei și aproape o mie de persoane cercetate penal pentru infracțiuni silvice, în prima jumătate a anului la nivel național


Intră acum și în grupul de

Aproape 1.000 de persoane bănuite de infracțiuni în domeniul silvic au fost cercetate de polițiști, în ultimele șapte luni, anunță printr-un comunicat de presă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit IGPR, pe parcursul investigațiilor, verificărilor la obiective și controalelor în trafic au fost confiscați peste 51.000 de metri cubi de lemn fără documente legale (lemn de lucru, cherestea, lemn de foc).

Concret, în ultimele 7 luni ale acestui an, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică, polițiștii au acționat la nivel național pentru protejarea fondului forestier și prevenirea și combatere faptelor ilicite în domeniul silvic.

Astfel, au fost efectuate 25.388 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos. 

Totodată, au fost verificate 6.735 obiective (exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare sau ocoale silvice) și au fost oprite în trafic, pentru control, aproape 53.000 de vehicule.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 4.295 de dosare penale în care sunt cercetate 946 persoane și au fost aplicate 8.202 sancțiuni contravenționale de peste 13.220.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscați peste 51.221 de metri cubi de lemn fără documente legale (lemn de lucru, cherestea, lemn de foc), de aproape 15.000.000 de lei, peste 200 de fierăstraie mecanice,  topoare, securi și au fost indisponibilizate 4 tractoare și 9 atelaje hipo.

Au fost înregistrate 619 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 143 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.


Intră acum și în grupul de