Trei suceveni au fost trimiși în judecată pentru contrabandă. Ei au fost prinși, în anul 2014, transportând aproape 3.500 pachete cu țigări


Intră acum și în grupul de

Trei persoane for fi judecate pentru acte de contrabandă după ce procurorii din Vatra Dornei au dispus, în data de 31 iulie 2020, trimiterea lor în judecată, a anunțat în data de 17 august purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Cei trei sunt învinuiți în săvârșirea infracţiunii de „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”, unul dintre bărbați fiind recidivist.

Concret, în ziua de 20.08.2014 cei trei bărbați au preluat de la persoane necunoscute cantitatea de 3.400 pachete de ţigări (68.000 ţigarete) provenite din activităţi de contrabandă marca „Viceroy”, netimbrate, de provenienţă ucraineană, ambatale în şase colete învelite în folie de culoare neagră, fără ca acestea să fie plasate sub un regim vamal conform legilor în vigoare.

Ulteiro, ţigări au fost introduse pe bancheta din spate şi în bena (lada) caroseriei unui autoturism marca „Dacia” Pick-up – proprietatea unuia dintre bărbați, intenţionând să le transporte într-o localitate din judeţul Maramureş pentru a le vinde.

Sursa precizează că astfel a fost creat un prejudiciu bugetului Statului Român în valoare de 40.170 lei reprezentând contravaloarea taxelor vamale şi fiscale neachitate.

Dosarul a fost instrumentat de către organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Compartimentul Vatra Dornei, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de