Alexandra Harja Samsonescu(Pro România): Suceava are nevoie acum de schimbare. Avem nevoie de curaj moral și de curaj politic pentru că sucevenii merită mai mult


Intră acum și în grupul de

Alexandra Harja Samsonescu a declarat, luni, după înscrierea candidaturii pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava din partea Pro România că are 30 de ani și că este pentru prima dată când face politică, este fiică, mamă și soție și că a intrat în această competiție electorală pentru că schimbarea trebuie făcută acum și că județul Suceava, grav afectat de efectele pandemiei, nu mai poate aștepta.

„M-am născut în Suceava și mulțumesc lui Dumnezeu pentru că nici nu se putea gândi la un loc mai bun”, a declarat Harja Samsonescu.

Ea a spus că a urmat cursurile Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava unde s-a îndrăgostit de științele exacte, iar datorită profesionalismului dascălilor pe care i-a avut a fost șefa promoției anului 2009. Ulterior a urmat cursurile Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Universității ”Al.I. Cuza” din Iași, dar și un master în domeniul Protecției Mediului, tot la Iași.

Alexandra Harja Samsonescu a subliniat că după încheierea cursurilor și-a dorit să revină în județul Suceava și apoi a aflat că nu încetează să studieze pentru că înveți cât timp trăiești.

Ea a explicat că a ales calea provocatoare a antreprenoriatului în anul 2013, iar prin muncă susținută și asumându-și riscuri financiare, și-a asumat un proiect nou care să genereze profit comunității locale.

În primii ani de antreprenoriat a creat și brevetat un utilaj de curățat perne și pilote pe care acum îl comercializează în țară și în străinătate.

„Consider că experiența mea de antreprenor îmi este de folos în această cursă pentru că eu știu ce înseamnă să stai 12 ore pe zi în picioare și pentru mine este în regulă. Știu ce înseamnă să trebuiască să te readaptezi în mod constant în funcție de nevoi și știu să fiu autentică și pentru mine nu există o problemă care să nu aibă rezolvare”, a spus Alexandra Harja Samsonescu.

Ea a recunoscut că toți se izbesc de niște piedici care, în mod nefiresc,  vin și din partea instituțiilor, instituții care ar fi trebuit să fie garanți pentru forța de muncă, dar că aceste piedici nu au speriat-o, ci au ambiționat-o.

Pro România depune listele pentru CJ

Echipa Pro România, filiala Suceava, a depus dosarele ptr CJ și intra in linie dreapta pentru președinția Executivului Județean

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 17. August 2020

„Am hotărât să intru în cursa pentru președinția CJ Suceava întrucât mi-am propus să nu mai plece tinerii din județul Suceava, iar chiar dacă au plecat, trebuie să facem cumva să-i aducem înapoi și să pună umărul alături de noi la binele acestui județ.Candidez din respect pentru fiecare cetățean din acest județ plin de istorie”, a spus Harja Samsonescu.

Ea a explicat că dorește să facă ceva pentru că sucevenii merită mai mult.

„Vine o dimineață când te uiți în oglindă și îți spui că așa nu se mai poate. Trebuie să faci ceva pentru că sucevenii merită mai mult”, a spus candidatul Pro România.

Ea a arătat că o asemenea schimbare poate dura ani, dar că Suceava nu-și mai permite să aștepte ani și că e nevoie acum de schimbare.

Alexandra Harja Samsonescu a spus că scopul ei, alături de echipa Pro România, este să acționeze astfel încât județul Suceava să fie unul în care să îți placă să trăiești, ca sucevenii să beneficieze de servicii publice accesibile și de calitate, un județ în care turiștii să fie tratați cu ospitalitate.

„Vreau ca cetățeanul să știe și să simtă că noi suntem acolo pentru el, să știe că noi luptăm pentru el și chiar dacă din cauza nebuniei acesteia toate s-au schimbat, tipologiile s-au schimbat, părerile s-au schimbat și prioritățile s-au schimbat”, a spus Alexandra Harja Samsonescu.

Ea a arătat că din acest motiv este necesară o schimbare la nivelul conducerii, la nivelul gândirii și la nivelul organizării.

„Este vorba despre noi, despre oamenii acestui județ. Trecem printr-o perioadă nefastă și cred că doar o soluție curajoasă ne poate scoate din mocirla creată de pandemie. Vrem sau nu să recunoaștem, Suceava este la pământ, iar dacă suntem uniți, împreună, putem rezolva.  Este anul în care ar trebui să trecem peste culoarea politică, este anul în care ar trebui să lăsăm la ușă ura și reproșurile. Astea ar trebui lăsate la ușă și trebuie să tragem la aceeași căruță”, a spus Harja Samsonescu.

Ea a arătat că acum este o situație care necesită o bună colaborare între partide.

„Nu sunt prea tânără, nu sunt naivă și nici nu cred într-o lume ideală, dar aceasta este o situație fără precedent și necesită o rezolvare fără precedent. Cred într-o bună colaborare între partide, iar dacă ne unim forțele putem face ca județul să progreseze și să iasă cu bine din acest necaz.Putem face ca proiecte să se dezvolte în continuare în folosul nostru, al tuturor. Avem nevoie de curaj moral și de curaj politic”, a conchis Alexandra Harja Samsonescu.  


Intră acum și în grupul de